close
Banner iklan disini
Selamat Datang di aura insani..::..Semua amalan di web ini adalah gratis, silahkan diamalkan...::...aura insani bukan bagian cabang pengobatan,terapi,atau pihak manapun..::..aura insani adalah Label Resmi Yayasan aura insani Hidayatullah berikut segala program dan Kegiatannya.::.Ikuti Terapi Buka aura di aura insani dengan Infaq Seikhlasnya, HP/WA :087808999682..:::...

Doa Pelembut Hati

Doa asas yang digunakan untuk melembutkan hati seseorang ada kaitannya dengan peristiwa sejarah Sayyidina Umar, iaitu ayat yang dirampas oleh Sayyidina Umar daripada adiknya. Bila ayat ini dibaca, hatinya terus menjadi lembut lalu memeluk Islam (Ayat tersebut adalah ayat 1-5 surah Taha)


Di antara bahan-bahan ciptaan Allah yang paling keras di dunia ini ialah besi tetapi dapat dilembutkan oleh Nabi Daud a.s. Doa yang ada kaitannya dengan Nabi Allah Daud inilah yang digunakan sebagai kombinasi dengan doa pelembut hati.


Mengikut aturannya, bacalah:


Baca surah Al-Fatihah


Al Fatihah……………..


Baca Ayat di Bawah:


Lauanzalna hazal qurana (nama orang/diri)…………………..akhir


Baca ayat 1-5 Surah Taha


(di bawah hanya disertakan maksud – baca ayat asalnya tanpa tarjim)


1. Thaahaa.


2. Kami tidak menurunkan Al Quran Ini kepadamu agar kamu menjadi susah;


3. Tetapi sebagai peringatan bagi orang yang takut (kepada Allah),


4. Yaitu diturunkan dari Allah yang menciptakan bumi dan langit yang Tinggi.


5. (yaitu) Tuhan yang Maha Pemurah. yang bersemayam di atas ‘Arsy.Kemudian baca doa pelembut hati di bawah“Allahumma laiyinli qalbahu, laiyinta li Daudal hadid”


“Ya Allah, lembutkanlah hatinya sebagaimana Kamu melembutkan Daud (akan) besi”

Kemudian tiupkan ke air


Doa di atas boleh digunakan untuk semua orang yang keras hati, sentiasa melawan dan tidak menurut kata. Ini termasuklah untuk melembutkan diri sendiri. Untuk kegunaan diri sendiri, letakkan tangan kanan di dada iaitu di bahagian hati dan baca doa di atas. Kemudian tarik nafas perlahan-lahan hingga habis dan lepaskan. Untuk kegunaan orang lain, ketika membaca doa, letakkan tangan kanan di dada iaitu di bahagian hati orang yang meminta pertolongan tadi. Bagi orang yang meminta doa pelembut hati melalui wakil, air diberikan untuk diminum.


* di ruangan (nama)……..letakkan nama orang yang hendak dilembutkan hati / diri sendiri
Previous
Next Post »
Comments
0 Comments
Loading...